Obrazek jest ilustracją artykułu na temat badań potrezb PR i marketingowych organizacji pozarządowych (NGO) oraz warsztatu (szkolenia) z zakresu budowania strategii komunikacyjnych

Komunikacja w NGO: badania i bezpłatne warsztaty

Jak komunikuje się Twoja organizacja? Jakie techniki PR i marketingowe wykorzystuje? Jakie ma zasoby do prowadzenia komunikacji? Pomóż nam udoskonalić naszą ofertę i weź udział w bezpłatnych warsztatach PR i marketingu dla NGO.

PR i marketing w NGO

Stawiając sobie za cel wspieranie trzeciego sektora w komunikacji, chcemy jak najlepiej odpowiadać na potrzeby organizacji społecznych, grup nieformalnych i osób angażujących się w działalność społeczną. Dlatego chcemy zapytać Was o komunikacyjną codzienność Waszych organizacji. Na ile ważna jest komunikacja w Waszych działaniach? Jakie wykorzystujecie narzędzia? Jakie kompetencje w obszarze marketingu i PR chcielibyście podnosić? Odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące komunikacji pomogą nam lepiej dostosowywać programy szkoleniowe kierowane do NGO. Pomogą nam też lepiej zrozumieć potrzeby komunikacyjne organizacji i projektować trafniejsze programy wspierające.

Pomóżcie nam biorąc udział w naszym badaniu. Wypełnienie ankiety zajmie nie więcej niż 10 minut. Badanie jest w pełni anonimowe, a jego wyniki będą przedstawiane jedynie w zestawieniach zbiorczych.

Szkolenie dla NGO z komunikacji

Aby zachęcić Was do udziału w badaniu, przygotowujemy specjalny warsztat z komunikacji w NGO. Dotyczyć będzie w dużej mierze budowania strategii komunikacji organizacje, ale w jego programie uwzględnimy już potrzeby zgłoszone przez respondentów naszego badania. Jest to więc dobra okazja, by zgłosić nam swoje potrzeby i wpłynąć na kształt szkolenia.

Warsztat odbędzie się we wrześniu lub październiku w Warszawie. Szkolenie poprowadzą wieloletni praktycy komunikacji. Dla tych, którzy wypełnią poniższą ankietę czeka 20 bezpłatnych miejsc. O udziale w nim, oraz o szczegółach odnośnie miejsca, terminu i programu, uczestników poinformujemy drogą mailową. .

Posted in Aktualności, Uncategorized and tagged , , , , , , .