Grafika przedstawia ręce ludzkie i symbolizuje wolontariuszy, ilustrując jednoczesnie projekt Społeczna Pomoc Komunikacyjna

Zapraszamy do współpracy specjalistki_ów PR

Startuje Społeczna Pomoc Komunikacyjna, projekt wolontariackiego wsparcia organizacji społecznych. Fundacja Głośniej, inicjator projektu, zaprasza profesjonalistki i profesjonalistów komunikacji do kreatywnego udziału  w ulepszaniu świata.

Główną działalnością Społecznej Pomocy Komunikacyjnej będą cykliczne burze mózgów na rzecz organizacji pozarządowych, z udziałem wolontariuszy – specjalistek i specjalistów komunikacji, których rekrutacja właśnie się rozpoczęła. Podczas spotkań wolontariusze będą wykorzystywać swoje doświadczenie, wiedzę i kreatywne supermoce pracując nad wyzwaniami komunikacyjnymi zgłaszanymi przez organizacje społeczne.

Dla przedstawicieli organizacji będzie to szansa na spojrzenie na swoje działania z szerszej  perspektywy, na pozyskanie wiedzy i nowych pomysłów na swoją komunikację.

Dla specjalistek i specjalistów związanych na co dzień z biznesem – okazja do oderwania się od codziennej rutyny oraz przysłużenia się szczytnym celom.

Zajmujesz się zawodowo komunikacją? Szukasz odskoczni od biznesowych klientów? Chcesz zmienianiać świat na lepsze? Dołacz do naszych wolontariuszy!

– Organizacjom społecznym taka pomoc bardzo się przyda – mówi Andrzej Jędrzejczak, założyciel Fundacji Głośniej, sam związany z branżą komunikacyjną od ponad 12 lat.  – Chociaż robią wiele ważnych i ciekawych rzeczy, ich głos nie zawsze jest słyszany na równi z głosem biznesu czy polityków. Zwykle nie mają takiej siły przebicia lub środków finansowych. Ale liczymy, że nasza inicjatywa będzie równie interesująca dla drugiej stron.

Fundacja Głośniej zaprasza do projektu wszystkich specjalistów i specjalistki komunikacji, którzy chcą się dzielić swoją wiedzą, umiejętnościami i czasem, jednocześnie wspierając szlachetne i społecznie pożyteczne cele. Dodatkową korzyścią – prócz satysfakcji ze wspierania społecznych inicjatyw – będzie okazja do networkingu i wymiany doświadczeń zawodowych z innymi profesjonalistami.

Zakres zaangażowania wolontariuszy w projekt zależeć będzie jedynie od ich chęci i możliwości.

– Nasi wolontariusze to zwykle zajęci, ciężko pracujący ludzie. Choć zawsze mają duże chęci, nie zawsze mają siły i czas. Dlatego nasz program jest elastyczny, pozwala angażować się w miarę możliwości – dodaje Maria Zakrzewska z Fundacji Głośniej.

Aby dołączyć do wolontariuszy Społecznej Pomocy Komunikacyjnej wystarczy wypełnić kwestionariusz na stronie Fundacji Głośniej.

Posted in Aktualności, Uncategorized and tagged , , , , .