Start Społecznej Fundacji Komunikacyjnej

Wystartowała Społeczna Pomoc Komunikacyjna

Wystartowała Społeczna Pomoc Komunikacyjna, projekt, w którym specjalistki i specjaliści PR wspierają swoją kreatywnością i wiedzą organizacje pozarządowe. Fundacja Głośniej – inicjator projektu – zaprasza wszystkich PR’owców do udziału w projekcie.

Społeczna Pomoc Komunikacyjna to cykliczne burze mózgów na rzecz organizacji pozarządowych, w których udział biorą wolontariusze – specjalistki i specjaliści komunikacji.

– Nasze spotkania mają być okazją do oderwania się od codziennej rutyny i korporacyjnych klientów – mówi Andrzej Jędrzejczak, założyciel Fundacji Głośniej. – Jednocześnie mamy nadzieję, że staną się platformą integracji środowiska PR-owego, a też okazją do rozwijania komunikacyjnego warsztatu. Dlatego serdecznie zapraszamy wszystkich, którzy chcą się podzielić swoimi kreatywnymi supermocami i wiedzą.

Pierwsza, inauguracyjna burza mózgów poświęcona była fundacji CultureLab, zajmującej się edukowaniem dzieci i wychowaniem odpowiedzialnych, społecznie zaangażowanych obywateli. Wolontariusze Fundacji Głośniej, wraz z przedstawicielkami CultureLab, wymyślali sposoby skutecznej komunikacji z nauczycielami.

Najbliższe spotkanie Społecznej Pomocy Komunikacyjnej odbędzie się w najbliższy piątek, 10 maja. Tym razem poświęcone będzie organizacji Tour de Fundacja, która prowadzi charytatywne wyprawy rowerowe. Swój udział w burzy mózgów można zgłaszać tu.

Kolejne spotkania będą odbywały się co dwa tygodnie.

Fundacja Głośniej zaprasza wszystkich PR’owców, którzy chcieliby zostać wolontariuszami Społecznej Pomocy Komunikacyjnej do udziału w projekcie. Swój udział zgłaszać można na stronie projektu. Tam też dostępne są wszystkie szczegóły.

Posted in Aktualności, Uncategorized and tagged , , , .